09-01-2017 13:51

Αρχίζει η τελευταία φάση της κακοκαιρίας στην Αττική.

Αρχίζει η τελευταία φάση της κακοκαιρίας στην Αττική.

Ενώ έχει χιονίσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ταυτόχρονα βρισκόμαστε για μέρες στην ψυχρότερη εισβολή των τελευταίων ετών, νέα χαμηλά σχηματίζονται και θα μας επηρεάσουν από το απόγευμα. Η Αθήνα δεν είχε φαινόμενα μέχρι στιγμής. Από σήμερα το απόγευμα όμως θα επηρεαστούμε από ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων που οργανώνεται στο Αιγαίο. Οι περιοχές που θα δεχθούν μέχρι και αύριο το μεσημέρι έντονες χιονοπτώσεις είναι η ανατολική Στερεά και η Εύβοια.

  • Συγκεκριμένα στην Αττική θα έχουμε ασθενείς χιονοπτώσεις από αργά το απόγευμα, αρχικά στα βόρεια και στην συνέχεια και στα δυτικά τμήματα του νομού. Κατά διαστήματα θα χιονίζει και στην Αθήνα. Το πρωί της Τρίτης πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού και μέτριας έντασης στον υπόλοιπο νομό. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και το μεσημέρι αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

  • Στην Αθήνα ο καιρός από αύριο το απόγευμα θα βελτιωθεί αρχικά ως προς τα φαινόμενα και την Τετάρτη και ως προς την θερμοκρασία η οποία θα ανέβει αισθητά. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουμε συννεφιά και παροδικές βροχοπτώσεις.